Alawa Oy

Yritys

Alawa Oy sai alkunsa halusta tuottaa laadukasta ja helposti saavutettavaa suomen kielen koulutusta ja olla näin mukana helpottamassa Suomen työvoimapulaa. Alawan tiimi on aloittanut yhteistyön jo vuonna 2009,  jolloin koottiin tekijäporukka laatimaan hoitoalalle suomen kielen oppimateriaalia.  

Alawa Oy perustettiin Jyväskylässä 2022.  Alawa-nimi pitää sisällään alakohtaisuutta ja pohjanmaalaisuutta. Kaikilla kolmella yrittäjällä on sidos alavaan Pohjanmaahan. Tiesitkö muuten, että alawa tarkoittaa eräällä kielellä hernettä? 

Alawan osaajat

Anu Mustonen (FM, KM) on suomen kielen opettaja, jolla on pitkä kokemus suomi toisena kielenä -opetustehtävistä ja hoitoalan ammatillisen kielitaidon kehittämisestä. 

Heidi Sippola (FM, KM) on hoitoalan ammatillisen kielitaidon asiantuntija, joka on ollut mukana tekemässä lukuisia suomi toisena kielenä -oppimateriaaleja. Hän on myös virallinen YKI-arvioija. 

Nuppu Tuononen (FM) on suomen kielen opettaja, jolla on pitkä kokemus opettamisesta ja opiskelun ohjaamisesta kaikilla kielitaidon tasoilla. Hän on myös virallinen YKI-arvioija sekä vuoden 2019 suomen opettaja.

Kaikilla kolmella on pitkä kokemus verkkovälitteisestä opettamisesta sekä ymmärrys erilaisten oppijoiden kohtaamisesta ja erilaisista oppimismenetelmistä. Osaamistamme on myös muun muassa moninaiset työyhteisöt, kielitietoisuus ja maahanmuuttotaustaisten oppimisvaikeudet.

Tutustu laajemmin osaamiseemme LinkedInissä! 

Anu Mustonen
Heidi Sippola
Nuppu Tuononen

Alawan arvot

Tekemisessämme meitä ohjaa vastuullisuus, luovuus ja opiskelijoidemme sekä asiakkaidemme kunnioitus. Ja toki myös toistemme! Mottomme on: kun nauretaan, niin opitaan. Rento ja turvallinen oppimisilmapiiri on meille se, mistä kaikki saa alkunsa.